zondag 5 oktober 2014

Appelrozen

Dankzij het zalige Pinterest, en de mensen die daar zulk heerlijks op pinnen, stonden we in de keuken en hakten we weer wat Wijdenes-appels in mootjes.
In plakjes moet ik eigenlijk zeggen, dunne, die we 3 minuten kookten in water met een scheutje citroensap en een paar scheppen suiker. Daarna moesten ze uitlekken en een beetje afkoelen op een schone theedoek. De oven mocht vast voorverwarmen op 200 graden.
Ondertussen lagen er plakjes bladerdeeg te ontdooien. We plakten er 4 op een rij aan elkaar, strooiden er suiker en kaneel op en sneden ze toen in 4 lange linten.

De plakjes appel legen we zorgvuldig op de linten deeg, de kant met het schilletje stak er net bovenuit. Toen was het oprollen geblazen en voilà: prachtige appelrozen. We strooiden er nog wat suiker op en toen schoven we ze in de hete oven.

Wat er na 20 minuten uit kwam overtrof onze verwachtingen, qua schoonheid en qua smaak. Heerlijk en prachtig was het.

We zijn dik tevreden!








Hier: klik! hebben we het idee vandaan.

1 opmerking:

  1. Wat ziet dat er mooi uit! Ik heb dit bericht gepind. We, ik en de jongste, hebben op woensdagmiddag bakdag, leuk om dit een keer te proberen.

    BeantwoordenVerwijderen